Bloemen Praktijk Shufu

Over mij

Over mij

Mijn naam is Marjolanda Hendriks en ik woon, samen met Mart en onze hond, in Goirle.

Van 1996 tot 2012 ben ik werkzaam geweest in de hulpverlening. Ik heb als groepsleidster, gezinsvoogd en leidinggevende gewerkt binnen diverse instellingen voor de jeugdhulpverlening. Daarnaast heb ik ook een opleiding gevolgd tot supervisor en coach. Ik heb deze opleiding gevolgd aan de Transfergroep Rotterdam en in 2007 mijn diploma hiervoor gehaald

In 1999 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met shiatsu. Wat mij zeer aansprak was de filosofie van het Oosten. Lichaam en geest is een. Daarnaast staat de mens niet op zichzelf. Hij/zij is een onderdeel van zijn/haar omgeving. En ook deze omgevingsfactoren zijn van invloed op het welzijn van de persoon.

Meerdere keren heb ik ervaren hoe bijzonder deze manier voor mij was. Ik werd telkens diep geraakt en mijn klachten verdwenen.

De laatste jaren begon het echter steeds meer te kriebelen. De shiatsu liet me niet los. Ik vond het zo fascinerend dat ik in 2010 begonnen ben met de opleiding tot shiatsutherapeute aan shu-ha-ri te Breda. In 2013 heb ik mijn therapeutendiploma gehaald. Om mijn kennis van de Chinese Geneeswijze verder uit te breiden en een zo’n compleet mogelijk aanbod te kunnen aanbieden, heb ik ook de 3-jarige opleiding acupunctuur gevolgd bij Total Health Academy in Breda. Ook hiervan heb ik mijn diploma gehaald.

Elk jaar volg ik bijscholingen om me verder te verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Tevens heb ik een diploma Westerse medische basiskennis op HBO-nivo en een EHBO-diploma. Deze opleidingen voldoen aan de laatste gestelde eisen.

Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen het CAT en LVNT.

In mijn praktijk maak ik gebruik  van mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening, coaching en mijn inzichten, kennis en technieken vanuit de Oosterse geneeswijze. Door het beste van deze twee werelden te combineren, kan ik je een breed pakket aanbieden om je weer vitaal te laten voelen!